„Zampone“ Steaky S Petrželkou

Ingredience: (2 porce)

  • 2 tlustší plátky (1hodinu povařené viz návod na obalu) pečené nožičky „Zampone“, asi po 200g
  • 2 čajové lžičky česnekového oleje
  • 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 4 polévkové lžíce vody
  • čerstvě mletý pepř
  • čajové lžičky medu
  • polévkové lžíce nahrubo nasekané petrželky

 

Postup:

Ve velké pánvi se zesíleným dnem rozehřejeme olej, upečeme na něm plátky šunky asi 2 minuty po každé straně a poté vyjmeme.

Pánev odstavíme z plotny. Do tuku hbitě všleháme ocet, vodu, velkou špetku pepře, med a přihodíme většinu petrželky. Dál pilně mícháme a nekrabujeme připečenou šťávu, žase vše hladce propojí. Šunkové steaky přelijeme omáčkou.

Doplníme zeleninou, bramborovou či hrachovou kaší podle vlastního chuti. Na závěr posypeme zbývající petrželkou. Buon apetito!