Pizza Margherita

Ingredience: (pro 2 osoby)

  • 400g hladké mouka
  • 1 lžíce extra panenský olivový olej – Valle Don Giulio
  • 2dl teplá voda
  • 1 droždí
  • 300 g loupaných rajčat v plechovce
  • 300 g mozzarelly
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • Extra panenský olilový olej – Valle Don Giulio

Postup:

Těsto na pizzu připravíme jednoduše, droždí rozdrolíme do vlažné vody a rozmícháme. Hladkou mouku nasypeme na vál, osolíme a uděláme si v ní ďůlek, do kterého vylijeme rozmíchané droždí s vodou a extra panenský olivový olej nejlépe Valle Don Giulio. Ďůlek tvoříme proto, aby droždí a olej netekli okolo. Nyní vše pořádně prohněteme a vzniklé těsto rozdělíme na dva bochánky a uložíme na 2 hodiny na teplé místo. Po 2 hodinách těsto nakyne a můžeme jej vložit do ledničky.

Mezitím si v míse připravíme směs navrch. Rozmixujeme loupaná rajčata a dochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem a na něj prsty roztáhneme rozleželé těsto, které poté potřeme Námi vytvořenou rajčatovou omáčkou.