Penne Zapečené S Boloňskou Omáčkou

Ingredience: (pro 4 osoby)

  • 500g mletého libového hovězího masa
  • 1 stroužek česneku drcený
  • 1 najemno nakrájená cibulka
  • 1 na kolečka nakrájená mrkev
  • 1 nakrájený celer zelený
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 700ml rajčatové passaty
  • 350g těstovin penne (či jiných)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje – Valle Don Giulio
  • 25g strouhaného parmazánu – Parmigiano Reggiano 30 měsíců
  • Sůl a mletý pepř na dochucení

Postup:

Rozpalte troubu na vysokou teplotu. Ve velké nepřilnavé pánvi zelenina nechte rozpálit olivový olej a začnete opékat mleté maso, dokud není pěkně zlaté. Přidejte mrkev, celer, česnek, cukr a na mírném ohni dále opékejte zhruba 5 minut (i déle). Přilijte passatu osolte, opepřete a vařte dalších 15 minut.

Mezitím dejte vařit těstoviny. Penne uvařte podle návodu na obalu, tzv. Na skus, a slijte. Polovinu omáčky s masem přendejte lžící do zapékací mísy nebo do pekáčku, zbytek směsi promíchejte uvařenými těstoviny a navršte na omáčku. Završte nastrouhaným parmezánem a vložte do trouby pod rozpálený gril. Pečte, dokud se na povrchu neutvoří zlaté puchýřky. Buon apetito!