Lasagne S Boloňskou Omáčkou

Ingredience: (4 porce)

  • 100g parmazánu – Parmigiano Reggiano 30 měsíců
  • 150g rajčatové omáčky – Sugo Pomodoro e Basilico
  • 150g sugo Bolognese (ragú)
  • 300g lasagní
  • 500g bešamelu
  • 300g mozzarely nakrájené na kostičky
  • sůl
  • pepř

Postup:

Plátky lasagní spaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodíme do studené vody s ledem, aby zůstaly “aldente”.

Do zapékací mísy střídavě skládáme plátky těsta, vrstvu bešamelu, rajčatové omáčky Sugo Pomodoro e Basilico, opět lasagne, vrstvu bešamellu, rajčatové omáčky, ragú Bolognese a přidáme na kostičky nakrájenou mazzarelu. Tento postup zopakujeme dokud nebudemem mít 4 vrstvy. Navrh dáme bešamel, rajčatovou omáčku a strouhaný parmazánem – Parmigiano Reggiano 30 měsíců.

Zapečeme v troubě 45min na 180 stupňů přikryté alobalem ke konci ho můžeme sundat, aby je vytvořila kůrčička. Jak jednoduché! Buon apetito!