Gnocchi Quattro Formaggi

Ingredience: (4 porce)

Gnocchi:

  • 4 velké brambory
  • hladká mouka dle potřeby
  • (nebo je můžete koupit již hotové v supermarketu=o))

Sýrová omáčka:

  • 80g parmazánu – Parmigiano Reggiano 30 měsíců
  • 80g Gorgonzoly
  • 80g Ementálu
  • 80g Brie
  • mléko dle potřeby (asi 2dcl)
  • 1 žloutek

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku.

Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené.

Sýry nastrouhané na hrubém struhadle necháme 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme nejlépe ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme se sýrovou omáčkou. Buon apetito!