Ingredience: (4 porce)
Gnocchi:
Sýrová omáčka:
- 80g parmazánu – Parmigiano Reggiano 30 měsíců
- 80g Gorgonzoly
- 80g Ementálu
- 80g Brie
- mléko dle potřeby (asi 2dcl)
- 1 žloutek
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku.
Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené.
Sýry nastrouhané na hrubém struhadle necháme 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme nejlépe ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme se sýrovou omáčkou. Buon apetito!