Glazovaná Vepřová Nožička

„Zampone“

Ingredience: (pro 4 osoby)

  • 4 plátky pečené vepřové nožičky „Zampone“ (asi 1,5 cm tlusté)
  • 2 lžičky koření 5 vůní
  • olivový olej
  • 1-2 čerstvé červené chilli papričky, pokrájené na nudličky
  • 2 pomeranče, vymačkané, z 1 strouhaná kůra
  • 1 lžíce sójové omáčky

Na přílohu:

  • 45og růžičkové kapusty
  • 2 lžíce másla
  • 2 šalotky
  • 2oo ml zeleninového vývaru
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

V hlubší pánvi opečte na másle najemno nakrájenou šalotku; zhruba 4 minuty. Přidejte kapustičky a přilijte vývar a takto nechte probublávat asi 10 minut, aby změkly.

Poté osolte a opepřete.

Plátky poprašte kořením 5 vůní. Opékejte 2 minuty na dvou lžící oleje dále přimíchejte ostatní přísady, zahřívejte a obracejte, dokud omáčka zesirupovatí. Podávejte s kapustičkami. Malá rada nakonec, když každou kapustičku naříznete u košťálu do kříže, uvaří se stejnoměrněji… Buon apetito!