„Zampone“
Ingredience: (pro 4 osoby)
4 plátky pečené vepřové nožičky „Zampone“ (asi 1,5 cm tlusté)
- 2 lžičky koření 5 vůní
- olivový olej
- 1-2 čerstvé červené chilli papričky, pokrájené na nudličky
- 2 pomeranče, vymačkané, z 1 strouhaná kůra
- 1 lžíce sójové omáčky
Na přílohu:
- 45og růžičkové kapusty
- 2 lžíce másla
- 2 šalotky
- 2oo ml zeleninového vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
V hlubší pánvi opečte na másle najemno nakrájenou šalotku; zhruba 4 minuty. Přidejte kapustičky a přilijte vývar a takto nechte probublávat asi 10 minut, aby změkly.
Poté osolte a opepřete.
Plátky poprašte kořením 5 vůní. Opékejte 2 minuty na dvou lžící oleje dále přimíchejte ostatní přísady, zahřívejte a obracejte, dokud omáčka zesirupovatí. Podávejte s kapustičkami. Malá rada nakonec, když každou kapustičku naříznete u košťálu do kříže, uvaří se stejnoměrněji… Buon apetito!