Recepty

Recept Kategorie Čas přípravy Náročnost
Lasagne alla Bolognese Těstoviny 25 min 1
„Zampone“ steaky s petrželkou Uzeniny 20 min 1
Glazovaná  vepřová nožička „Zampone“ Uzeniny 35 min 1
Gnocchi Quattro formaggi Sýry 25 min 1
Neodolatelné marinády Olivový olej 10 min 1
„Caprese“ – Rajčata S Mozarellou Olivový olej 4 min 1
Penne zapečené s boloňskou omáčkou Omáčky 25 min 1
Bazalkové pesto Olivový olej 5 min 1
Rukolové pesto Olivový olej 5 min 1
AGLIO OLIO OLIVOVÝ OLE 5 min 1
Al sugo di salsiccia UZENINY 5 min 1
Pizza Margherita PIZZA 35 min 1
Lasagne S Boloňskou Omáčkou

Lasagne S Boloňskou Omáčkou

Ingredience: (4 porce) 100g parmazánu – Parmigiano Reggiano 30 měsíců 150g rajčatové omáčky – Sugo Pomodoro e Basilico 150g sugo Bolognese (ragú) 300g lasagní 500g bešamelu 300g mozzarely nakrájené na kostičky sůl pepř Postup: Plátky lasagní spaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodíme do studené vody s ledem, aby zůstaly “aldente”. Do

„Zampone“ Steaky S Petrželkou

„Zampone“ Steaky S Petrželkou

Ingredience: (2 porce) 2 tlustší plátky (1hodinu povařené viz návod na obalu) pečené nožičky „Zampone“, asi po 200g 2 čajové lžičky česnekového oleje 2 polévkové lžíce bílého vinného octa 4 polévkové lžíce vody čerstvě mletý pepř čajové lžičky medu polévkové lžíce nahrubo nasekané petrželky   Postup: Ve velké pánvi se zesíleným dnem rozehřejeme olej, upečeme

Glazovaná Vepřová Nožička

Glazovaná Vepřová Nožička

„Zampone“ Ingredience: (pro 4 osoby) 4 plátky pečené vepřové nožičky „Zampone“ (asi 1,5 cm tlusté) 2 lžičky koření 5 vůní olivový olej 1-2 čerstvé červené chilli papričky, pokrájené na nudličky 2 pomeranče, vymačkané, z 1 strouhaná kůra 1 lžíce sójové omáčky Na přílohu: 45og růžičkové kapusty 2 lžíce másla 2 šalotky 2oo ml zeleninového vývaru

Gnocchi Quattro Formaggi

Gnocchi Quattro Formaggi

Ingredience: (4 porce) Gnocchi: 4 velké brambory hladká mouka dle potřeby (nebo je můžete koupit již hotové v supermarketu=o)) Sýrová omáčka: 80g parmazánu – Parmigiano Reggiano 30 měsíců 80g Gorgonzoly 80g Ementálu 80g Brie mléko dle potřeby (asi 2dcl) 1 žloutek Postup: Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Osolíme

Neodolatelné Marinády

Neodolatelné Marinády

Ingredience: Na kořeněnou marinádu: 450 g velkých zelených oliv s peckou 3 lžíce koriandru setého posekaného 3 lžíce posekané petrželky 1 stroužek i víc česneku posekaného velká špetka kayenského pepře velká špetka římského mletého kmínu 2-3 lžíce extra panenského olivového oleje Valle Don Giulio 2-3 lžíce citronové šťávy i více je-li zapotřeby Na pikantní chili

„Caprese“ – Rajčata S Mozarellou

„Caprese“ – Rajčata S Mozarellou

Ingredience: (pro 2 osoby) 2 lžíce extra panenského olivového oleje – Valle Don Giulio 2 rajčata 250 g mozzarella lžička bazalky můžete přidat na kolečka nakrájené olivy – Velké zelené olivy Valle Don Giulio Postup: Nakrájejte rajčata na kolečka, přidejte čerstvou mozzarellu a lístky bazalky a jemně posolte a popepřete. Na závěr zakápněte olivovým olejem

Penne Zapečené S Boloňskou Omáčkou

Penne Zapečené S Boloňskou Omáčkou

Ingredience: (pro 4 osoby) 500g mletého libového hovězího masa 1 stroužek česneku drcený 1 najemno nakrájená cibulka 1 na kolečka nakrájená mrkev 1 nakrájený celer zelený 1 lžíce krupicového cukru 700ml rajčatové passaty 350g těstovin penne (či jiných) 2 lžíce extra panenského olivového oleje – Valle Don Giulio 25g strouhaného parmazánu – Parmigiano Reggiano 30

Bazalkové Pesto

Bazalkové Pesto

pesto_basilico

Ingredience: (pro 4 osoby) 150 ml extra panenského olivového oleje – Valle Don Giulio 100 g parmazánu – Parmigiano Reggiano 30 měsíců 1 stroužek česneku 1 lžíce píniových semínek Sůl a pepř na dochucení Postup: Všechny ingredience rozmixuje v mixéru. Vznikne vám tekuté pesto, které přelijte do mističek a podávejte s různými druhy pečiva či

Rukolové Pesto

Rukolové Pesto

Ingredience: (pro 4 osoby) 2 hrsti rukoly 150 ml extra panenského olivového oleje – Valle Don Giulio 50 g vlašských ořechů 50 ml suchého bílého vína Postup: Všechny ingredience rozmixuje v mixéru. Vznikne vám tekuté pesto, které přelijte do mističek a podávejte s různými druhy pečiva či nachos. Můžete s nimi dochutit i čerstvě uvařené

Aglio Olio

Aglio Olio

Ingredience: (pro 4 osoby) 400 g šušených špaget 1 dcl extra panenského olivového oleje – Valle Don Giulio 16 strožků česneku hrst nasekané petrželové natě Postup: Těstoviny vaříme v osolené vodě de návodu na obalu. Na studenou pánev nalijeme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a petželovou nať. Poté zalijeme trochou vody z hrnce,

Al Sugo Di Salsiccia

Al Sugo Di Salsiccia

Ingredience: (pro 2 osoby) 320g těstovin tagliatelle 4ks Salsiccia – Talián nebo Toulouská klobása 2 naběračky Sugo Pomodoro e Basilico 4 stroužky česneku snítka rozmarýnu hrst nasekané petrželové natě 1 dcl bílého vína Postup: Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě dle návodu na obalu. Na rozpálenou pánev s olejem vhodíme celé stroužky česneku, chvíli opečeme,

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Ingredience: (pro 2 osoby) 400g hladké mouka 1 lžíce extra panenský olivový olej – Valle Don Giulio 2dl teplá voda 1 droždí 300 g loupaných rajčat v plechovce 300 g mozzarelly pár lístků čerstvé bazalky špetka cukru špetka soli Extra panenský olilový olej – Valle Don Giulio Postup: Těsto na pizzu připravíme jednoduše, droždí rozdrolíme